DSCF0840
DSCF0842
20210527 131142
DSCF0827
DSCF0847

Ålegræsplantningen i uge 21.

Om mandagen fortsatte vi på feltet Horsens 1, om tirsdagen lavede vi forsøgsudplantninger vest for Vorsø og ved Sondrup Strand, derefter blev resten plantet på feltet Hedensted 1 ved Øster Bisholt. 2 dage havde vi 2 dykkere, resten af dagene kun én. Det gav indimellem lidt korte arbejdsdage for binderne, for der var jo ikke grund til at binde mere, end der kunne udplantes. Ved de lave temperaturer var det ikke muligt for en dykker i våddragt at klare mere end en time i vandet, mens John i tørdragt kunne klare 2-3 timer. Luftafkølingen oven vande var på grund af blæsten meget høj. Der blev dagligt plantet fra 500 til 700 planter, og det må under de vanskelige forhold være tilfredsstillende.

Den sidste dag fik vi så ønskevejret med svag vind, varme og sol.

Det var en glæde, at ca. 20 % af arbejdsindsatsen kom fra ganske almindelige borgere uden tilknytning til partnerskabets organisationer. De havde set projektet nævnt i avisen, og de syntes, at det var en god sag at støtte.

Den første uge kom TV2 Østjylland og lavede en fin reportage, i uge 21 kom DR P4 og interviewede, og den næstsidste dag kom borgmester Peter Sørensen og takkede de frivillige på projektet. Vi takker for opmærksomheden.

John Møller Nielsen var som dykker den centrale person. Det var flot, at han havde taget afspadsering i uge 19 og 21 for at være med hver dag. Da vi sluttede var han godt brugt, og det var mange af os andre også. Der skal lyde en stor tak til de frivillige, der lagde i alt 76 manddage/arbejdsdage i projektet.